Tuesday, September 22, 2009

溶ろけるチーズのケサディーヤ / An easy, cheesy, and yummy snack: quesadilla


私は南アメリカの食べ物がとても好きです。メキシコ料理、ブラジル料理、ペルー料理と聞くといつもぐっときてしまいます。メキシコ出身の友人の一人がケサディーヤの作り方を教えてくれました。ケサディーヤはホットサンドイッチの一種で、トルティーヤを使って作られています。信じられないほど簡単にできて、おいしい!ハムとチーズのケサディーヤはほとんどハムとチーズのクレープのようですが、トルティーヤの素朴な風味を楽しむことができます。料理する時間があまり無い時の朝食や昼食にぴったりです。ここで秘密のレシピを公開しましょう。

トルティーヤ二枚をフライパンで温める。チーズをトルティーヤの上に振りかけ、お好みでゆでた鶏を細かく裂いたものや、トマト、ハムなどを片方のトルティーヤに載せる。具が無い方のトルティーヤをもう一方のトルティーヤの上のひっくり返すように重ね、チーズが溶けるまでまで待つ。出来上がりです!ケサディーヤを作るたびに、料理上手の友達に感謝しています。

I love food from Latin America. Mexican, Brazilian, and Peruvian food sound always attractive to me. One of my friends from Mexico showed me how to make quesadillas. Quesadilla is a kind of hot sandwiches made with tortillas. It is unbelievably easy to make and yummy. A ham and cheese quesadilla is almost like a ham and cheese crepe, but you can enjoy the rustic corn flavor of tortillas. This is perfect for breakfast or lunch when you don't have much time to cook. I'll give you my secret recipe here.

Place two tortillas on a skillet and warm them for a while. Sprinkle some cheese over tortillas, and if you want to, put whatever you like such as boiled shredded chicken, tomatoes, or a slice of ham on a tortilla. Flip one tortilla without toppings over another. Wait till cheese has melted. It's done! Every time I make quesadillas, I thank my friend in my heart.